sunnuntai 5. marraskuuta 2017

virkkausta Marokossa osa 1




Lokakuun alussa suuntasin siis Marrakechiin viikon virkkauskurssille. Laitan blogiin siitä nyt raporttia ja aloitetaan ensimmäisestä päivästä. Lento oli koneen vaihdolla Frankfurtissa. Vaikuttavia maisemia ilmasta taas kerran. Gibraltar näkyi hienosti ja yllä olevassa kuvassa näkyy Marokon länsirannikkoa ja aava valtameri. Hurjaa, tuossa yksi manner loppuu noin töks vaan ja sitten on vain tyhjää merta ennen Amerikkaa. Rannalta näytti nousevan ilmaan hiekkapölyä, varmaan juuri sitä, jota näin keväällä Fuerteventuralla. Täältä se tuli.


Taksi toi lentokentältä kuuluisalle torille Djemaa el-Fna, joka oli päivisin aika rauhallinen, lähinnä turisteja liikkeellä. Iltaisin siellä on aika hulinaa.


Torilta sukellettiin soukin vilinään ja puikittiin ihmis-, mopedi- ja vaikka minkä kulkupelivilinän läpi kohti hotellia. En kuvaillut siellä kovin paljon. Paikalliset ovat ilmeisesti aika tympääntyneitä jatkuvasti kuvia näpsiviin turisteihin. Tämä on se paikka, johon kaikki turistit tulevat.


Kun poistui kauppakujilta asuinkaduille, oli mukavan rauhallista.


Hotelli Chambres d'amis löytyi, yksin sinne ei onneksi tarvinnut yrittää vaan opas toi perille asti. Pian kuitenkin oppi ne muutamat mutkat torilta hotellille.

sisäpiha, alakerta

Hotelli on tyypillinen pieni riad eli entinen sisäpihallinen asuintalo, joka on muutettu majoituskäyttöön. Näitä on paljon Marrakechin vanhassa kaupungissa.


Huoneita on kahdessa kerroksessa sisäpihan ympärillä.

toisen kerroksen käytävät


Sisustus oli tietysti juuri sitä, mitä Marokossa voi odottaakin. Värikkäitä kaakeleita muun muassa. Kyllä täällä viihtyy hyvin.


Pieni portaikko vei kattoterassille.


Siellä pääsi heti tutustumaan kurssivälineisiin eli lankavarastoon. Koska saavuin lentojen takia päivää ennen kurssin alkua, käytin "ylimääräisen päivän" lepäämiseen ja yleiseen ihmettelyyn. Jo pelkkä hotellin koluaminen ja ihastelu vei oman aikansa ja kaupungillakin ehti pyörähtää. Heti varattiin myös käynti hammam-kylpylään ja rentouttava hieronta. Mitä parhain tapa aloittaa lomaviikko!


Illalla, kun kaikki kurssilaiset olivat saapuneet, oli tervetuliaisillallinen kattoterassilla ja seuraavien päivien ohjelma käytiin lävitse. Kattoterassi oli mukava paikka illan viilentyessä. Päivällä oli todella kuumaa, yli 30 astetta lämmintä.


Seuraavana aamuna aamiaisella oli jo innolla lähdössä päivän seikkailuun!

***

6 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Kaunista. Tuollainen virkkauskurssi on varmaankin tosi mielenkiintoinen, tuossa ympäristössä.

sinisukka kirjoitti...

Juu, olitte eri lennoilla kummityttöni kanssa, sillä he lensivät Pariisin kautta! Eivätkä todellakaan olleet virkkaamassa :D - ajankohta vaan aivan sama! - Englanniksiko opetus tapahtui? Olis tuo kyllä huima kokemus...

Melissa kirjoitti...

Upea paikka :)

Jokke kirjoitti...

Olihan se monin tavoin hieno yhdistelmä kaikkea kivaa. Englanniksi tosiaan vedettiin (mutta paljon kuuli myös hollantia).

Sartsa kirjoitti...

Ompa eksoottista. :)

Jokke kirjoitti...

Tunsi tosiaan olevansa ulkomailla :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...