lauantai 26. marraskuuta 2016

lenkkivirkattu tyyny


Ei niin vapaasti virkattua: tyyny lenkkitekniikalla

Nyt iski innostus, kun näin netissä kuvan lenkkivirkatusta tyynystä. On pitänyt kokeilla lenkkitekniikkaa, mutta jotenkin on pihistänyt lankaa, että siihen varmaan kuluu niin kauheasti. Lopulta totesin, että onhan minulla lankaa kilotolkulla, antaa palaa vaan. Tekniikka sinänsä ei vaikuttanut vaikealta, eikä ollutkaan. Siihen näyttää olevan eri tapoja, koska yhdessä kirjassani oli erilainen kiepautus ja Novitan nettisivuilta löytyi vielä helpompi sormikiepautus.


Testimielessä virkkasin kaksi raidallista kaitaletta, yhdistin virkkaamalla nurjalta. Tyynyn taustakappaleenkin meinasin ensin virkata, mutta sitten muistin varastossa lojuvat vanuneet villapaidat ja leikkasin taustapalan siitä. Ompelin yhteen käsin. Ihanaa, sai senkin pois käytettyä.



Virkattujen tyynyjen yhteispotretti. Ihan kiva lisä tämä lenkkivirkkaus eikä oikeastaan yhtään hitaampaa kuin tavallisen pylvään paukutus. Langat ovat vähän eripaksuisia ja siksi joissain kohdissa on hieman harvempi lenkitys, mutta ei se minua haittaa. Nyt on sitten lenkkivirkkauskin testattu ja hyödylliseksi havaittu.



keskiviikko 23. marraskuuta 2016

pirteämpi seinä


Siirrytäänpä seinävaatteissa muinaista uudenaikaisiin ja käsitöistä ostoksiin. Vaihtelunhaluinen ihminen kaipasi taas jotain piristystä ja päätti kokeilla uutta ennenkokematonta nettikauppaa.


Ennen: seinällä roikkuu vähän kaikenlaista.


Muutama pyykkipoika ja 39 dollaria myöhemmin...



Vaihtelu on saapunut! Minusta nämä sisustuskankaat tai seinävaatteet miksi lie niitä sanotaan ovat mahtavia, kun voi helposti vaihtaa väriä ja tunnelmaa. Eika tarvitse maalata tai tapetoida. Kerrossisustusta, tuohon päälle vaan kiinni, juuri sopivan kokoinen.


Nyt tarvittiin kukkia ja perhosia harmauden keskelle. Olen tyytyväinen.

Ostopaikka:
josta löytyy vaikka minkälaista taidetta tulostettuna jos jonkinlaisille pinnoille matoista kännykkäkoteloihin. Tilasin kun sattui olemaan ilmainen toimitus -tarjous. Seinävaatteet osastolla Tapestries. Tämä on pienin koko.

lauantai 19. marraskuuta 2016

bayeux kirjonta


Työväenopiston kurssi kirjontaa Bayeux'n seinävaatteen tapaan, tilannekatsaus


Ensimmäinen harjoitus: ääriviiva varsipistolla

Otin ohuimmat villalangat, joita varastosta löysin, mutta silti liian paksua noin pieneen kuvioon ja ohuelle kankaalle. (yksinkertaistettu puu) Pitäisi olla ohutta kaksisäikeistä villalankaa, jos haluaa alkuperäistä noudattaa.


Ai kauhea noita pieniä kiekuroita. Tätä en edes yrittänyt täyttää.


Toinen harjoitus: ääriviiva varsipistolla ja kuvion täyttö bayeux-pistolla. Joka minusta on sidottu laakapisto, mutta en niiden hienouksia toisaalta tiedä.

Ohuella muliinilangalla sujui vähän helpommin, paitsi täyttäminen jäi aika harvaksi. Kuvio on nuoliviini. Valitsin jotain yksinkertaista seinävaatteen kuvista.



Kolmas harjoitus: Värkkäsin myös yksinkertaisen kudontakehyksen kepeistä, koska en halunnut ostaa mitään. Näin tuollaisen yhdessä viikinkikäsityökirjassa, mutta en usko että sillä on mitään oikeita esikuvia. Kuvioksi valitsin seinävaatteessa esiintyvän Halleyn komeetan.



Komeetan ääriviivat on väsätty ja kuvion "väritys" alkaa. Yritän saada täyttöpistot tehtyä ennen viimeistä kurssikertaa, niin tulisi sitten valmista.


Loppukevennyksenä: onhan kurssiluokan nimikin komeetta 😀

lisätietoja aiemmassa postauksessa:
http://jokkemaa.blogspot.fi/2016/10/syksyn-kurssikausi.html

***

Piti myös ladata netistä bayeux-fontti, joka esiintyy ensimmäisessä kuvassa. En ole vielä ehtinyt tekstien kirjomiseen asti.

keskiviikko 16. marraskuuta 2016

kalaranta


Harmaat päivät, harmaat kuvat. Reissukuvia viime kuulta, Pyhäjoen Kaukonrannan kala-aitat.








Kovin montaa nähtävyyttä Pyhäjoella ei ole, mutta onhan siellä Letkiä clothing, joka ystävällisesti avasi ovensa vielä iltasella. Kiitokset siitä 👍

lauantai 12. marraskuuta 2016

spiraalia köydestä


Mikähän suunnitelma c tässä tuli käyttöön? Alunperin ihailin Alisa Burken koneella ommeltuja ja maalattuja koreja. Mutta oma letitetyn kankaan ompelu oli jo niin vaikeaa, että ompelukoneen käyttö tuntui aivan mahdottomalta ajatukselta. Kolmantena lusikan pisti soppaan Beci Orpinin kirja Home, jossa on ommeltu köydestä koreja käsin (rope basket). Se onkin minulle jo vanhastaan tuttua puuhaa paperin ja kankaan puolelta.



Ostin rautakaupasta aika ohutta muoviköyttä, koska siinä oli paras väri ja ryhdyin ompelemaan sitä spiraaliksi puuvillalangalla. Tapoja on monia, peittäviä ja eri tavoin pujoteltavia. Minä vain pistin läpi edellisestä kerroksesta.



Koska köysi oli ohutta, vain 5 mm halkaisijaltaan, kori edistyi aika hitaasti, mutta siitä tuli mukavan tukeva. Siis ihan käyttöä kestävä.




Köyttä jäi sen verran, että sain kokeiltua myös virkkaamista. Yleensä näissä käytetään matonkudetta tai vastaavaa sisällä.


Eipä oikein onnistunut. Olikohan liian iso koukku, kun tuli aivan lörppä. Laitoin reunaan puuhelmiä virkaten, mutta eipä se tilannetta pelasta. Ruma.



aiemmin blogissa esiteltyä:
http://jokkemaa.blogspot.fi/2015/02/spiraalikori-kankaasta.html
http://jokkemaa.blogspot.fi/2011/01/spiraalikori.html

lisää netistä hakusanalla coil basket tai coiled basket tai rope basket

keskiviikko 9. marraskuuta 2016

kasvikaksoset


suopursu

alppiruusu

Hehän ovat kuin kaksi marjaa. Miten sattuikin silmään pari viikkoa sitten suolla rämpiessä, että kylläpäs suopursu näyttää aivan rhododenronilta. Siis alppiruusulta. Ja kas suopursu onkin nykyisin nimeltään Rhododendron tomentosum. Että tälläinen huomio maailmasta tällä kertaa. Suomessa vaan kaikki on aina pienempää. Onhan sitä tullut nähtyä mm.  "jättiläismustikoita" Madeiralla ja "jättiläiskanervia" Keniassa.


lauantai 5. marraskuuta 2016

sisustusta kasveilla


Minä en voi kuvitella sisustusta ilman kasveja, joten uusi kasviaiheita käsittelevä sisustuskirja sai kukkaron nyörit irralleen. Botanical Style: inspirational decorating with nature, plants and florals. Kirjoittaja Selina Lake. Kirja on jaoteltu erilaisiin tyyleihin romanttisista kukkasista karuun teolliseen. Pitäisi siis löytyä kaikkiin vallalla oleviin sisustusmakuihin jotain inspiraatiota, kuinka käyttää kasveja kodin kaunistamiseen. Pieniä tee-se-itse vinkkejäkin on. Minulla kun kasveja on aina ollut. niin en varsinaisesti mitään kovin suuria oivalluksia kirjasta saanut, kuvat ovat silti kauniita katsella. Ehkä olisi voinut odottaa, että se tulee kirjastoon. Yksi hauska yksityiskohta jäi erityisesti mieleen: Kodinonnen (Soleirolia soleirolii) nimi näyttää olevan englanniksi mind-your-own-business. Hassua. Mutta myös peace-in-the-home, josta ehkä tulee tuo suomenkielinen nimi.

Asia, jonka kirjasta haluaisin toteuttaa, olisi isossa lasipurkissa oleva terraario, mutta eipä sille ole tilaa missään.


Oma suosikkini kirjan tyyleistä on tietysti Tropical Botanicals eli eksoottinen ja runsas trooppisuus.




Ja toisaalta värikäs Boho Botanicals eli kuvioiden boheemi sekamelska.


Ensilumi saa minut aina sulkeutumaan omaan vihreään kuplaani ja on pakko ostaa kukkasia ja vajota täydelliseen todellisuuden kieltämiseen. Marraskuun valo ei todellakaan helli kasveja tai valokuvaajaa.


Kynttilöitäkin voi sytytellä.

Toivotankin teille rauhallista pyhäinpäivän viikonloppua!

***


Asiasta kukkarukkuun: huomasin että Samuji myy savisia "design-kukkaruukkuja". No pitihän niitä lähteä katsomaan. Muodot ovat sellaisia, että niistä ei saa kukkaa ikinä ulos, kun ruukku pitää vaihtaa. Mutta ehkä tälläisille kausikukille, jotka kukittuaan päätyvätkin kompostiin.

Ja arkiston aarteista löytyy kokoelma kasviaiheisia kankaita
http://jokkemaa.blogspot.fi/2013/07/huonekasvit-tyynyissa.html

keskiviikko 2. marraskuuta 2016

unelmakurssi!


Voi hitsi! Ihan juuri viime viikolla tuli yhtäkkiä (räntäsateesta johtuen) mieleen, että Marokossa voisi nyt olla kiva olla. Muistin lukeneeni ihanan kuuloisesta virkkauskurssista Marrakechissa ja oho nythän sinne voisikin ilmottautua. Mikä sattuma! Oliko se etiäinen? Kuka lähtee mukaan??? Jos ensi lokakuussa menisi, olisi melkein vuosi aikaa säästää matkaan.

lisätietoja:

kokemuksia aikaisemmalta kurssilta Hilja Design:
http://www.hiljadesign.fi/2015/04/cool-crochet-workshop-virkkausmatkalla.html

eihän sitä tässä nykymaailmassa tiedä tietysti onko koko maata enää olemassa vuoden päästä, mutta kuulostaa niin unelmaiselta: aurinkoa, palmuja, lämpöä, värejä ja käsitöitä. Meneeköhän tuo kurssi täyteen nopeasti? 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...