lauantai 18. tammikuuta 2014

kirjarasia ja muuta pientä paperista



Kirjanmuokkauskurssin parasta satoa oli minun mielestäni kirjarasian teko-ohje.
Se oli pitkään ollut tekolistalla, mutta en ollut saanut aikaiseksi. Olen tehnyt niitä syvennyksiä, jossa sivuihin näverretään suurella vaivalla kolo. Sen sijaan se versio, jossa pelkkiin kansiin kiinnitetään erillinen laatikko, oli vielä kokeilematta.



Minulla ei ollut ihan tarpeeksi paksua pahvia, vähän vänkyrähän siitä tuli, mutta tekniikka on nyt selvillä. Tässä sulkakantisessa kirjarasiassa ajattelin säilytellä luonnon aarteita, prässättyjä lehtiä ja sulkia.



Kurssia varten tulikin taas haettua kierrätyskeskuksesta kasa ihania kirjanresuja ruskean ja vihreän sävyissä.







Käytin kuivattuja lehtiä myös yhden kirjan päällystämiseen. Pakkasyön kalvamat kuunliljan läpikuultavat lehdet koristavat nyt paperin pintaa.



Olisin halunnut myös kehrätä lankaa kirjan sivuista, mutta siihen en oikein löytänyt neuvoja. Mitä netistä löysin ohjetta, aina käytettiin rukkia. Onnistuukohan se ollenkaan värttinällä? En saanut hommaa toimimaan ihan ensiyrittämällä. Minimaalisen ommellun korin ehdin kirjapaperinarusta saada alkuun. Paperinaru on kaunista, täytyy vielä kokeilla uudestaan.



***
Inspiratikka sattuikin juuri tarjoamaan ohjeen kirjarasiaan
tuo ei ole ihan sama tekniikka, jota kurssilla käytettiin, me teimme pohjan ja reunat yhdestä kappaleesta.

5 kommenttia:

Pikkusisko kirjoitti...

Mahtava idea tuo kirjansivulanka! Tuollaista tarvitsisin minäkin. Joskus. Johonkin. :D

margsan kirjoitti...

Tämäpä onkin mielenkiintoista! Siis virkkasitko tuon korin???

Jokke kirjoitti...

Sanomalehdestä lanka onnistui paljon helpommin: pidemmät suikaleet, pehmeämpi matriaali.

margsan: spiraalikori "ommellaan" langalla tai vastaavalla. Ainakin kaislatyökirjoista löytää ohjeita. Englanniksi katso netistä coil basket. Olen tehnyt aiemmin muutamista eri materiaaleista, mm. räsyistä.

Unknown kirjoitti...

Muistelen nähneeni myös jonkin ohjeen jossa lanka ommeltiin koneella yhteen ja näinpä vinkin että joku käytti porakonetta, siihen en tarkempaa ohjetta nähnyt

Jokke kirjoitti...

Joo, olisinkohan minäkin nähnyt joskus että poraa käytetään värttinan sijasta kiertämiseen. Parhaiten sain onnistumaan ihan vain käsin pyörittämällä, hidasta vain on se.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...