keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Ideavarkaissa: Kapitza


Oi miten insipiroivia kuvoita suunnittelutoimistolta nimeltä Kapitza. Painokankaan suunnittelukurssi innostaa miettimään malleja. Ei kukkia, ei.



Ai kun tahtoisi tuon kirjan! Organic
Ihan paras kirja on sellainen, jossa on vain kuvia.

Ja nyt on sellainen hytinä, että seuraava kuviovillitys on spiraalit. Eikös jotain tuollaisia piirtelty pienenä harpilla? Mikä niiden nimi oli? Ei osaa googlata. Ehkä löytyisi vielä ohjeita.



Tai sitten tyydyn vain tähän Color Design kirjaan, jonka ostin kirppikseltä. Kyllä siinäkin on väriä ihan hyvin :)



tiistai 28. helmikuuta 2012

Virkattuja tilaustöitä


Minulta tilattiin muutama virkkaus. Eräs pikkutyttö halusi leikkikaveriksi ufon. Mallia katsottiin lastenkirjasta ja toteutus omasta päästä. Puuvillalankaa.



Toinen vähän isompi tyttö tahtoi Spockin korvat ja kukapa ei tahtoisi, tein itsellenikin! Akryyliä, ei syyhytä. Karsea porsaanpunainen lanka sattui luonnollisesti vastaan kierrätyskeskuksesta.

Korvien ohje täältä:

sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Kasvirukka


Voi kevät, sinua kaivataan! Huonekasvit eivät ole parhaimmillaan juuri nyt.


Voi ei!


Auts!


Ei tämäkin!

Mutta pian pääsee laittamaan paikat kuntoon :)

lauantai 25. helmikuuta 2012

Tikkifarkku



Tuunailin kierrätyskeskuksesta ostetun farkkupaidan kloritella ja tikkailemalla. Toinen hiha on leikattu irti ja vaalennettu ja tikattu takaisin. Sudin kloritella vähän muitakin kohtia.



Tämän kanssa sopii hyvin SketchInc koru, aluspaita Kaksitvå. Joskus sentään ostan jotain muualtakin kuin kierrätyskeskuksesta ;)

Puseron idea:
tai

perjantai 24. helmikuuta 2012

Ge-Op


Lisää pieniä taidekortteja, tällä kertaa geometrisia aiheita. Pahvia, paperia, akryyliväriä, puuvillalankaa.






Keksin, että kasettikotelo on juuri täydellinen rasia näille ACEO-korteille, koko on ihan kuin korteille tehty. Pitää vain napsauttaa sivuleikkureilla ne tapit kotelon sisältä pois. Tuon kasetin otin mukaan ilmaistorilta kotelon hienon värin takia, en silloin vielä tiennyt mitä siitä on tullakseen. Kanteen saattoi pujottaa oman kuvan, tässä tapauksessa Ge-Op korttien tunnuksen.




Esillepanoon olisi sopinut värien puolesta hyvin tämä älppärin kansi (myös ilmaistorilta), mutta vanha kissan muotoinen kännyteline saikin uuden tehtävän "taulutelineenä" :)





Ps. nyt on sitten ylimääräisiä kasetteja, joille täytyy keksiä käyttöä...

torstai 23. helmikuuta 2012

Taas retroa


Juu, taas näitä kierrätyskeskuslöytöjä. Tavarat, jotka vaan vilisevät silmissä. Hyväkuntoiset tarjottimet (sopivat hyvin yhteen patalappu-vahakankaasta leikattuihin alusiin), kukallinen vahakangaspala, kirjontatöitä, joista tulisi sähäkät tyynyt. Läjitetään väriä keittiöön.






keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Tee itse: hihoista huivi


Kehno sanallinen selostus ja pimeässä otettuja kuvia, ei siitä kummoinen ohje synny, mutta tälläisen idean sain, jos siitä on jotain iloa muillekin. Näkösällä ovat pyörineet kontaktivärjätyt silkkipuseron hihat. Keksin tehdä niistä huivin.

Hyvin yksinkertaisesti:



Asetetaan hihat niin että toisen olkasauma kohtaa toisen kainalosauman. Ommellaan hihat täten yhteen. Jos haluaa sauman piiloon, hihat pitää pujottaa sisäkkäin oikeat puolet vastakkain. Siis toinen hiha nurinpäin ja toinen sen sisään (ja muista tuo olkasauma-kainalosaumajuttu vielä). Mietin sitäkin hetken, että tekisi jonkin taiteellisesti hapsuhtavan sauman laittamalla hihat vain vähän päällekkäin, ei mitään huolitteluja.


Harsin ihan käsin vain.


Ja niin kun kiskaisee sen nurinpäin olevan hihan taas oikeinpäin, yhdessä pötkössä ovat.


Jippo on siinä että napit sattuvat hauskasti kohdakkain ja huivin voi kiinnittää rinkulaksi. Menee minulla just sopivasti kaksi kertaa kaulan ympäri.


Jostain ruutuflanellipaidastakin voisi tulla kiva. Minulla ainakin on tapana hankkia tilkkutyökankaat pilkkomalla kierrätyskeskuksesta hankittuja paitoja, voipa käyttää hihat näinkin ihan kokonaisena.

tiistai 21. helmikuuta 2012

Kissakortit


ACEO-teelmiä:

Kiva pahvi kohtaa valokopioidut kissapiirrokset, jotka jäivät yli kankaalle kuvia siirrettäessä.
Ympäri mennään yhteen tullaan. Kaikki käy lopulta johonkin... jos ne vain löytyvät enää... 

sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Dioramasormus



Tässä on ensimmäinen versio dioramasta, sormus. Puuvillalankaa, pienoismallitarvikkeita, pullonkorkki.

lauantai 18. helmikuuta 2012

Keskikesä metsässä osa 2






Keskikesä toinen osa: Metsä















Kierrätetyistä kirjan irtosivuista kasattu "taidekirja". Tässä vain osa, on kokeiltu mm. aukkoja, kirjontaa paperille käsin ja koneella. Kannessa on myös käpykirjontaa.

Inspiraatiota paperin kirjontaan esim: http://www.paperstitch.net/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...