lauantai 31. heinäkuuta 2010

Aterimet värikkääksi

Vanha käsityö: askartelumassalla päällystetyt aterimet. Idea on peräisin jostain massakirjasta. Fimo/Cernit-massallahan voi päällystää mitä vaan kuumennuksen kestävää tavaraa. Huom. ei näitä tiskikoneeseen.

Kierrätyskeskuksesta: yllä Colorina-aterimet (Nanny Still). Muutama haarukka sattui löytymään. Noita kun saisi vihreänä. Alla muovinen kukkakuvioinen juustokupu, jossa lukee Carina design, Stockholms Formindustrier. Siis ruotsalaista tuotantoa, uusi? Värikkäät pikkuveitset näyttävät siltä, että niiden pitäisi oikeastaan olla settinä jossain telineessä? Ruokailu on taas vähän värikkäämpää.




torstai 29. heinäkuuta 2010

Uusi värttinä

Minulla on värttinä! Arvatkaa kokeilinko heti? Nyt voin (yrittää) tehdä omaa taidelankaa vapaavirkkausta varten. Ostin Etsystä tuollaisen setin, johon kuuluu värttinän lisäksi ohjeita, harjoitusvillaa, varsinainen villasatsi ja säilytyspussukka. Villojahan minulla tietysti on huovutusta varten vaikka kuinka ja värttinäkin olisi helppo tehdä itse, mutta oli taas niin kiire ja hieno vihreä villa houkutteli... Kiitokset hyvistä ohjeista myös P:lle! Eiköhän niiden avulla pääse alkuun.

http://www.etsy.com/shop/bohemiafibers ostopaikan valintaan vaikutti lähinnä vain vihreä väri, ei mitkään järkisyyt. On myynnissä myös karstoja ja rukkeja. Huomasin kyllä että suomalaisissakin nettikaupoissa on värttinöitä.

maanantai 26. heinäkuuta 2010

Vyön tapainen



Teemavärit keltainen ja vihreä. Materiaalit matonkudetta, erityisesti kauniin vihreää froteekudetta, kirppikseltä ostettuja puuhelmiä. Osasta helmiähän tein jo korun.

Tulos: vapaasti virkattu vyön tapainen, leveämpi takaa ja kapeampi edestä, kiinnitys yhdellä helmistä. Hapsuja. En saanut oikein kuvaa siitä päällä, ei käden pituus riittänyt.

lauantai 24. heinäkuuta 2010

Teemakoru heinäkuu 2010

Helmetin heinäkuun koruteema oli menneisyys, muinaisten kulttuurien inspiroimat korut. Sehän on minun toinen nimeni! En kylläkään ehtinyt tehdä mitään uutta korusettiä, mutta on oiva tilaisuus esitellä "vanhoja" pronssivalukurssin teelmiä. Kurssilla tehtiin mehiläisvahasta valumallit ja vanhaan tapaan muotti savesta ja hevosenkakasta. Varsinaisen valun suoritti sitten ammattilainen vaikka saimmekin seurata sitä ihan vierestä. Valua ei tehty muinaisilla välineillä, joten sekin onnistui hyvin. Olen kuullut, ja ollut katsomassakin, monia epäonnistumisia vanhoilla valumenetelmillä. En halunnut juurikaan kiillotella valoksia, sillä pidän enemmän karheasta kuin siloisen kiiltävästä.

Yllä on riipus ja korvakorut. Tein samalla muotilla myös pinssejä. Irvikissaa varten tehtiin kipsimuotti ja olen valanut sillä myöhemmin myös savesta ison määrän korvisaihioita. Ai niin, niitähän piti myydä jossain.... Hmm, olen unohtanut koko jutun, missähän ne ovat...


Sormuksista tuli raskaita, koska oli tosi vaikea arvioida kevyen mehiläisvahan ja painavan pronssin eroa. Pässinpään tein myös suurempana kaulakoruna. Mehiläivahan kanssa näprääminen oli tosi mukavaa ja olisin mielelläni tehnyt vaikka mitä ja harjoitellut lisää, harmi kun ei tullut mitään jatkokurssia. Tein osia rautakausivaikutteiseen laukkuun, täytyykin esitellä se joskus myöhemmin.






Mallia elukoihin otin vanhasta pienestä venäjänkielisestä näyttelykatalogista, joka muistaakseni käsitteli skyyttien taidetta, mutta en löydä sitä kirjahyllystäni tarkistaakseni asian. Saattoivat esikuvat olla permiläisiäkin. Tuo kirja sentään oli tallessa.

Kuvassa esiintyy myös huovutetut "käsineet", jotka kerran ei mitään erityistä tehdessä epähuomiossa muotoutuivat käteen. Ne on siis huovutettu suoraan käden päälle. Olen tehnyt näitäkin muutaman tilauksesta. Niillä ei kyllä ole yhtään mitään tekemistä skyyttien kanssa vaikka skyytit tekivät kauniiden metallitöiden lisäksi upeita huovutuksia. Aah, Pazyrykin huovat!


torstai 22. heinäkuuta 2010

Maripalat


Ei voi vastustaa värikkäitä tavaroita kirpputorilla! Mökkimatkan "tuliaiset" ovat ylihintainen maripalaverho ja edullinen tyyny, jonka kuvio muistutti jostain, olen varmasti nähnyt sen jossain... Vaikka yritinkin kuluttaa matonkuteita pois (räsykassi), niin uusiakin tuli hankittua (sielläkin marimekkoa). Olen ihan intona erityisesti froteisiin kuteisiin.



Retrolasejakin olen kaipaillut. Lopultakin löytyi vihreää! Aina on vain punaisia. Punainen ei-hyvä, vihreä hyvä.

tiistai 20. heinäkuuta 2010

Työtila on olotila

minä itte! haastoi kuvailemaan työpöytäänsä. Mikä se sellainen on? En minä tee ikinä mitään käsitöitä pöydällä. Työtila on koko asunto, siis lattia, jos jostain vain löytyy vapaa kohta, yleensä kyllä ei löydy. Tällä hetkellä vallalla ovat ihanat vuohennahat, joita olen metsästänyt pitkään (siis metsästänyt netistä). Työn alla on nahkatakki ja nuolia. Takilla ei ole vielä kiire, joten leikkuusuunnitelmaa ehtii hioa. Nuolet sen sijaan pitäisi saada pian valmiiksi. Hanhilla näyttää olevan juuri sulkasato, koska rannoilta löytyy paljon sulkia. Kävisivätkö ne nuoliin? Pitää niitä ainakin varmuuden vuoksi kerätä. Tämä on tätä metsästäjä-keräilijän arkea.

No, on minulla tämä puolen neliön kokoinen "ompelupöytä", joka on taas otettu kaapista esiin ompelua varten, mutta siihen läjittyy jatkuvasti jotain ihan muuta. Kaaos. Olisi parempi kai pakata se pois viemästä tilaa...


lauantai 17. heinäkuuta 2010

Särkkä-käsityö

Eipä taida jaksaa mitään kovin monimutkaista korua nyt tehdä. Kirpputorilta löytyi purkillinen iisoja iisoreikäisiä puuhelmiä, jotka on tosi hyvä pujottaa kauniin väriseen froteiseen matonkuteeseen. Lisäksi virkattu ranneke, jossa jättiläispuunappi. Käyvät rantsuun.



torstai 15. heinäkuuta 2010

Josef Frank 125 vuotta

kuva Svenskt Tenn


Kappas mitä sattui silmään, on tälläinenkin juhlavuosi. Nämä Josef Frankin kankaat ovat ehdottomia lemppareitani. Täytyy myöntää että sorruin taannoin tilaamaan pari pientä kappaletta Ruotsista Svenskt Tenn -nettikaupasta. Kallista mutta kaunista. Miksi tiedän että on juhlavuosi? Koska Google sattui mainostamaan sitä! Kyllä tuossa alla lukee Google, jos oikein tarkasti katsoo :) Tunnistin heti mistä mallista on kyse.



kuva Google

Kangasmalleja voi ihailla ilmaiseksi nettikaupassa: http://www.svenskttenn.se/sv-se/products/0133/textil/textil/josef-frank.aspx

keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Lämpöä kuin etelässä

Onko se kokoelma, jos jotain on kaksi? Olen kai ryhtynyt keräämään myös näitä kauheita matkamuistoja, muoviin valettuja hömpötyksiä. Ne ovat niin tyrmääviä, että ihan naurattaa. Lämpömittarikin näyttää korkeita lukemia. Niin korkeita että modeemi tilttaa vähän väliä. Bloggaa siinä sitten. Pitää olla nopea, kohta yhteys katkeaa! Tietotekniikka ja helle ei sovi yhteen näköjään.



maanantai 12. heinäkuuta 2010

Kivikaudenkylä 30 vuotta

Aah, kaunis kesäpäivä Summassaaressa, kivikauden kylässä. Erittäin hieno tapa viettää viikonloppua ja juhlistaa kivikauden kylän 30-vuotista taivalta, etenkin kun saa itse olla vain turistina ;) KUTTELO esiintyy ja esittelee muinaistekniikoita. Hienoja tavaroitakin olivat tehneet. Minä vain mässytin makkaraa.



Uimarannan talo

Rusavierron talo


Lisätietoja:
http://www.avoinmuseo.fi/kivikaudenkyla/
http://lintukoto.wordpress.com/kuttelo/ (lisäksi kannattaa katsoa Kuttelon toimintakuvia Facebookissa, suosittelen)

lauantai 10. heinäkuuta 2010

Räsykassi








Jos nyt vähän malttaisi koneen ääreen. Matonkuteista tuli muun muassa räsykassi, melkein ohjeen mukaan jopa. Otetaan läjä matonkuteita, iso virkkuukoukku ja istutaan mökkirantaan. Kaikki värinvaihdot jätetään hapsuiksi ja lisätäänkin niitä vähän. Bambukahvat on purettu kierrätetystä kassista, nekin päällystetään kuteella. Nopeasti syntyy värikäs kesäkassi. Eväät kassiin ja biitsille! Kassiin sopii mukaan jokin käsityökin...
ps. tilasin ohjeen etsystä, koska kiinnosti tietää oliko hapsuihin joku erityiskikka. Ei ollut. Siis pärjää ilman ohjettakin. Mutta tässä linkki ideaan http://www.etsy.com/shop/heatherknitzpatterns

torstai 1. heinäkuuta 2010

Kopallinen keriä






Minnes kerät ovat matkalla? Tulkaas tänne niin virkataan jotain! Olette jo pitkään odotelleet.


Nyt saattaa tulla vähän kesätaukoa! Mutta ihan jouten ei olla...

Kesä lahkeita heiluttaa

Helleaalto uhkaa! Äkkiä tekaistut kesäpöksyt ja pikakuva niistä suoraan ompelukoneesta. Ostin kivat vihreät housut kierrätyskeskuksesta mutta niitä piti lyhentää hellehousuiksi. Laitoin samalla vähän kesäkukkaa lisää. Sopiipas vaan hyvin ennestään tuunaittuhin läppösiin, joissa on nappia sun muuta. Ei hiosta, kesälahkeet heilumaan!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...